Vad händer på Everts sjöbod?

Följ löpande vad som händer på Everts sjöbod här.

 

 

  Bryggeridagarna på Skansen 3-5 juni

Den 3-5 juni är det Bryggeridagarna på Skansen då du har chansen att prova på spännande öl under trevliga former!

Everts Sjöbod kommer att finnas på plats så att du även har chansen att äta de utsökt goda Grebbestad ostronen tillsammans med en god Ostronporter.

Välkomna!

Mer info hittar ni här: http://www.skansen.se/sv/aktivitet/bryggeridagarna

  Den 1-2 april finns Everts Sjöbod med på Göteborg Vin & Deli på Svenska Mässan

Varmt välkomna att besöka oss på Svenska Mässan i Göteborg den 1-2 april. Då pågår Göteborg Vin & Deli som erbjuder er en mängd delikatesser och gpd dryck. Självklart öppnar vi ostron på plats!

Varmt välkomna!

 

Läs mer på: http://massor.svenskamassan.se/kalender/2016/goteborg-vin-deli/

  Ostronetsdag lördagen den 3 september

Den första lördagen i september är det Ostronetsdag, en stor folkfest i hela Grebbestad. Har du ldrig tidigare ätit ostron, så är denna dagen en perfekt start för dig, då man säger att det är denna helg som ostronsäsongen drar igång igen efter sommaren!

Är du redan en ostronälskare så är denna helgen i Grebbestad given.

Varmt välkomna!

  Carneval i Grebbestad andra helgen i juli!

Andra helgen i juli är det Carneval i Grebbestad. Festligheterna håller på i dagarna tre, och bjuder på underhållning, god mat och dryck. Underlördagen hålls det årliga Carnevalståget.

Detta är en folkfest för både stora och små, varmt välkomna till Grebbestad denna helg!

  NM i Ostronöppning och GrebbestadMästerskap 6 och 7 maj

Den 6 och 7 maj är det folkfest i grebbestad! Då är det nämligen dags för Nordiska Mästerskapen och Grebbestad Mästerskapen i Ostronöppning!

Dagarna blir fylda av tävlingar, utställare, musik, ostron, god mat, Champagne och annan god dryck.

Har ni inte varit med på detta evenemang tidigare, så är det ett måste i år! Ni som varit här förut vet att det är värt ett besök även denna gång :)

Det stora tältet där tävlingar och underhållning är i gång hittar ni på Hamnplan i Grebbestad, vid Feskarns kök och bar.

Läs gärna mer här: http://www.ostronakademien.se/

Välkomna!

  EM i Ostronöppning 30 januari i Trollhättan

Den 30 januari är det EM i Ostronöppning i Trollhättan på Nova arena! Mycket mer information om denna dagen hittar på om du klicka på den här länken: http://www.vastsverige.com/sv/visittrollhattanvanersborg/EvenemangThnVbg/European-Oyster-Opening-Championships/

  Everts Sjöbod nominerade till Ekoturismpriset 2016!

Årets nominerade företag till Grand Travel Awards Ekoturismpris är STF Abisko Turiststation, Birdsafarisweden och Everts Sjöbod. Tre företag som visar på ekoturismens potential för naturskydd, landsbygdsutveckling, nya jobb och växande exportintäkter. Den 16 februari koras en vinnare på Grand Hôtel i Stockholm. Läs mer här: http://www.ekoturism.org/nyheter/detalj.asp?ID=961

  Nu, bättre ljudisolerade rum! (Juni 2015)

 

Efter att ha haft våra hotellrum i nu lite drygt 1 år har vi nu lärt oss lite om om hur det är att driva ett litet minihotell. Vi har lyssnat noga på vad ni, våra gäster, har haft för synpunkter på förbättringar och har försökt att lära och anpassa Everts Sjöbod till er, så att ni ska trivas här så bra som möjligt. Vårt mål är att alla gäster ska vara 100% nöjda och att vi ska överträffa era förväntningar på alla sätt.

En sak som många har haft synpunkter på är att rummen inte varit tillräckligt ljudisolerade. Detta är nu åtgärdat, och nu är rummen betydligt tystare!

Tack för alla era tips på förbättringar, det hjälper osss att utvecklas och bli ännu bättre.

Varmt välkomna hit till oss på Everts Sjöbod!

  Nordiska Mästerskapen i ostronöppning i Grebbestad 1-2 maj

 

1-2 maj är det återigen dags för Nordiska Mästerskapen i Ostronöppning i Grebbestad. På plats kommer hela ostroneliten samlas med representanter från Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Detta är en folkfest som bara måste upplevas! Kom till Grebbestad och njut av ostron, champagne, Ostronporter, tävlingar och underhållning för hela familjen!

Varmt välkomna!

 

  Svenska Mästerskapen i ostronöppning på Gothia Towers, Göteborg, 3 september

Den 3 september är det dags för Svenska Mästerskapen i ostronöppning, och denna gång avgörs det på Gothia Towers i Göteborg.

På den här sidan kan ni läsa mer om evenemanget, och hur tävlingarna gick förra året, 2014.

http://smiostronoppning.se/

  Ostronetsdag i Grebbestad 5 september

Första lördagen i september är det Ostronetsdag i Grebbestad. Det är då som ostronsäsongen drar igång ordentligt igen efter sommaren.

Denna dag är Grebbestad fullt av liv, aktiviteter, god mat, mängder av skaldjur, ostron och självklatt också dryck som passar till detta!

Ta en weekend i Grebbestad denna helg och njut av osrton och skaldjur när det är som bäst!

  Hummerfisket startar 21 september!

Den 21 septembert i år börjar jakten på havets svarta guld! Kom med oss ut och fiska hummer, njut av en dag till havs och avsuta med en oförglömlig hummersupé i vår genuina sjöbod. Läs mer om våra hummerpaket här.


 

 

  Nybyggda hotellrummen på Everts Sjöbod

Nu är hotellrummen på Everts Sjöbod färdiga, här kommer lite bilder från det nya bygget. Glöm inte att vi även finns på Instagram. Där heter vi Evertssjobod.Följ den här länken så hittar ni ännu fler bilder direkt http://instagram.com/evertssjobod?ref=badge#

 

 

 

 

  Ostronetsdag i Grebbestad 6 september

Första lördagen i september är det Ostronetsdag i Grebbestad. Det är då som ostronsäsongen drar igång ordentligt igen efter sommaren.

Denna dag är Grebbestad fullt av liv, aktiviteter, god mat, mängder av skaldjur, ostron och självklatt också dryck som passar till detta!

Ta en weekend i Grebbestad denna helg och njut av osrton och skaldjur när det är som bäst!

  European Oyster Opening Championship 22 februari 2014

European Oyster Opening Championship 2014 arrangeras   av NOVA Mat & Möten i samarbete med Albert Kök Hotell & Konferens ochTrollhättans Stad. 

EC:s ambition är att samla eliten av Europeiska ostronöppnare i en högklassig tävling och kora Europas bäste ostronöppnare. För att uppnå detta bjuds vinnaren samt andraplacerade i respektive lands nationella uttagningstävling in till EC.

För de länder där det inte genomförs uttagningstävlingar sker kvalifikation genom tidigare dokumenterade tävlingsresultat samt de som representerat sitt land i World Championship i Galway 2013. Tävlingsledningen har beslutsrätten att dela ut "wild card" till tävlande som inte uppfyller ovanstående kriterier.

Här kan du läsa mer om tävlingen:
http://www.vastsverige.com/sv/visittrollhattanvanersborg/products/141529/European-Oyster-Opening-Championship-2014/

 

  Passion för mat 28 feb-2 mars 2014

 

Passion för Mat är mässan för alla som gillar att laga mat! En mässa som är både unik och spännande med tydliga krav på utställarnas produktkvalitet och som håller fram god smak och råvarornas kvalitet.
Allt baserat på noga utvalda utställare med stor kunskap.
I Köksskolan möter du namnkunniga kockar som bl.a. lär dig mer om matlagning & passande drycker.

Temat för Passion för Mat 2014 är ”Ärlig mat…”.

Välkommen till sjunde upplagan av Passion för Mat i Eriksbergshallen, Göteborg, 28 februari – 2 mars 2014!

Du hittar mer information här:
http://passionformat.se/

 

  Nordiska Mästerskapen i Ostronöppning 2-3 maj 2014

2-3 maj är det återigen dags för Nordiska Mästerskapen i Ostronöppning i Grebbestad. På plats kommer hela ostroneliten samlas med representanter från Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Detta är en folkfest som bara måste upplevas! Kom till Grebbestad och njut av ostron, champagne, Ostronporter, tävlingar och underhållning för hela familjen!

Varmt välkomna!

För mer information klicka här:
http://www.vastsverige.com/sv/nm-ostronoppning/

  Bocuse d´Or Europe 7-8 maj 2014

 

Den 7 – 8 maj 2014 i samband med GastoNord på Stockholmsmässan ska Europas bästa kockar utses Sverige har fått förtroendet att arrangera Bocuse d’Or Europe, Kock-EM. De bäst placerade kockarna där blir direktkvalificerade till Bocuse d’Or i Lyon, VM för kockar.

Detta är ett enastående tillfälle för oss att visa upp Sverige, vårt gastronomiska arv, vår natur och ett Stockholm när det kanske är som vackrast för 19 tävlandeländer och deras delegationer.

Självklart kommer GrebbestadOstronen vara representerade här.

På den här sidan kan ni läsa mer om detta arrangemang:
http://gastronomisverige.se/bocuse-dor/bocuse-dor-europe/bocuse-d%C2%B4or-europe-2014/

 

 

 

  Everts Sjöbod bygger ut!

Everts Sjöbod är just nu mitt uppe i en stor förändring. I våras påbörjades nämligen den mycket efterlängtade tillbyggnaden på sjöboden. Bygget planeras vara färdigt i höst, förhoppningen är att det ska vara klart till hummerfisket i slutet av september.

Det är två nya huskroppas som byggs till på sjöboden. Det blir 6 hotellrum, alla med dusch och toalett, det kommer finnas kök och självklart är det havsutsikt från alla rum. Rummen ligger i stort sett helt över havet och har terass där man kan sitta och njuta.

 

 

  Everts Sjöbod har instagram!

Nu kan du följa Everts Sjöbod på instagram. Här lägger vi upp bilder på Grebbestad, sjöboden, fisketurer etc etc.... Vi heter evertssjobod. Varmt välkomna att följa oss!

http://instagram.com/evertssjobod?ref=badge#

 

  Nordiska Mästerskapen i Ostronöppning 4 maj 2013

Den populära tävlingen i Ostronöppning hölls även i år i Grebbestad helgen den 4 maj.

Det var tävling och underhållningen i stora tältet på Hamnplan mitt i Grebbestad kl 12.00-17.00. På kvällen underhöll bl.a Ågrens Kapell, Andreas Galle tolkar Cornelis Vreeswijk.

Läs mer på www.nmostronoppning.se

För att se årets resultat av tävlingarna se dessa länkar:

http://matlandet.se/365/nordiska-masterskapen-i-ostronoppning-en-riktig-folkfest/

http://www.aperitif.no/Nyttige-verktoey/konkurranser/Tredje-nordiske-seier-for-Simon-Toensager

 

 

  Öppna Grebbestad mästerskapet i Ostronöppning 3-4 maj 2013

Som alltid blev denna helgen en mycket lyckad helg!

 

Vi vill passa på att gratulera Anders Sporrong på Restaurang Telegrafen, som tog hem sergern i Öppna Grebbestad Mästerskapen.

Vår egen Oscar Karlsson tog hem andrapriset. Grattis!

Läs mer på www.nmostronoppning.se

Varmt välkomna!

  Passion för mat, Göteborg 1-3 mars 2013

Passion för mat 1-3 mars 2013

Denna  mässa är för dig som älskar mat och vill inspireras! Mässan äger rum i Eriksbergshallen i Göteborg. Självklart finns Everts Sjöbord på plats tillsammans med en mängd andra arrangörer som tex våra samarbertspartnera Njord, Rökeriet i Strömstad och Champagnehuset. 

Här kan ni läsa mer om mässan: www.passionformat.se
 


 

 

  Resultat i SM, EM och World Cup i Ostronöppning 2012

Lördagen den 18 augusti hölls årets svenska mästerskap i Ostronöppning Gustavs Adolfs torg i Malmö.

här blev årets resultat:
1. Johan
Malm, restaurang Gabriel, Fiskekyrkan Göteborg

2. Lars Karlsson, Everts Sjöbod, Grebbestad

3. Dieter Berner

 

Lars Karlsson och Johan Malm var de som tävlade för Sverige när det var EM i Ostronöppning 2012. Här kan ni läsa mer om denn tävling och hur resultaten blev:

http://ttela.se/start/trollhattan/1.1548959-irlandsk-segrare-i-em-i-ostronoppning

Här kan ni se en film från tävlingen:
https://www.facebook.com/groups/67434285448/

 

 

Här kan ni se resultatet för World Cup i Ostronöppning som hölls i Köpenhamn:

http://www.oysteropeningworldcup.com/results-2/369-2/

  Du har väl inte missat våra artiklar?

På den här sidan kan du läsa artiklar, blogginlägg och reseberättelser från gäster och journalister som varit och besökt Everts Sjäbod.

Fälj denna länk eller gå klicka på måsen "Bild - Film" och sedan vidare till "Artiklar".

http://evertssjobod.se/content.php?page=189

  Ostronetsdag 1 september - Lyckat som alltid!

Lördagen den 1 september är det Ostronetsdag i Grebbestad! Denna dag sjuder samhället av liv, och det finns ostron och champagne från mitt på dagen.

Många restauranger kommer att ha en ostroninspirerad meny och det kommer finnas aktiviteter för både stora och små.

Varmt välkomna till Grebbestad den 1 september!

  Per Karlsson, vinnare i Öppna Grebbestadmästerskapen 27-28 april

Resultat för Grebbestadmästerskapen i Ostronöppning 27-28 april
Grebbestads Öppna Mästerskap i Ostronöppning avgjordes nu i helgen, och tävlingarna var väldigt spännande. Det finns många bra ostronöppnare i området och vi hade 14 delatagare i denna tävling. Vinnaren går vidare till SM i Ostronöppning som hålls i Malmö den 18 augusti i år.

1:a Vinnaren, som även vann priset för bästa presentation är vår egen Per Karlsson, Everts Sjöbod!
2:a På andra plats kom förra årets vinnare, Anders Sporrong från Restaurang Telegrafen.
 

  Resultat för Nordiska Mästerskapen i Ostronöppning 28 april

Resultat Nordiska Mästerskapen i Osronöppning 28 april 2012
Som alltid sken solen denna dagen, och det var ett underbart vårväder! Tävlingarna var otroligt spännande och vi hade deltagare både från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Estland.

1:a Vinnare detta år blev, från Finnland, Martin Söderström!! Grattis Martin!
2:a På andra plats kom i år Simon Tönnsager från Danmark, förra årets vinnare.
3:a På tredje plats kom vår egen Johan Malm från Sverige.

Grattis till er alllihop!

Så här såg programmet för dagen ut
För sjunde året i rad arrangeras Nordiska Mästerskapen i Ostronöppning i Grebbestad. Årets mästerskap hålls på Tanumstrand lördagen den 28 april med tävlingsstart kl. 12.00, men dagen startar redan kl. 10.00 med utställningar och försäljning från lokala producenter.

kl. 12.00 - Tävlingsstart kvalheat Nordiska Mästerskapen i Ostronöppning 
kl. 14.00 - Lunch 
kl. 15.00 - Finalomgång
kl. 17.30 - Prisutdelning och Nordisk Mästare presenteras  


Under denna helgen kommer även Öppna Grebbestadsmästerskapet att utspela sig, också det på Tanumstrand.  Här får alla, oavsett tidigare erfarenhet, vara med och tävla. Vinnaren går direkt vidare till Svenska Mästerskepen i Ostronöppning!

För information om ostronpaket med boende gå in på www.tanumstrand.se
För mer information om tävlingen gå in på www.oysteropeningcompetition.com

Varmt Välkomna till Grebbestad denna helg!

 

  Storm i Grebbestad!

Med vindbyar på 37 m/s och en vattennivå på 1 m över det normala så kan jag säga att vi har haft fullt upp vid Everts Sjöbod. Innan stormen drog igång ordentligt åkte vi ut till Tjurpannan och fotade stormen....
27/11 2011

  Presentkort hos Everts Sjöbod

Ni vet väl att ni kan köpa presentkort hos oss på Everts Sjöbod? En upplevelse är alltid en uppskattad present att ge bort. För mer information om hur du köper ett presentkort kontakta oss på info@evertssjobod.se eller ring på 0525-14242.

Välkomna till oss!

  Dryckesmeny i Everts Sjöbod

VINLISTA
Vi har valt att servera viner från märket Puklavec & Friends. Druvorna är handplockade och kommer från Slovenien.

Delicious 250 SEK/ 70 SEK
smak av citrus, äpple, persika och päron

Sauvignon Blanc & Furmit 250 SEK/ 70 SEK
smak av citron och fläder

Sauvignong Blanc 250 SEK/ 70 SEK
Smak av krusbär och gräs

Pinot Grigio 250 SEK/ 70 SEK
Lite pepprig smak med inslag av päron

Terace 250 SEK/ 70 SEK

CHAMPAGNE
Champagnen vi valt att servera är speciellt god till skaldjur, och är framtagen till just detta.

Ostronchampagne 550 SEK/ 95 SEK
Passar utmärkt till våra Grebbestadostron

Hummerchampagne 550 SEK/ 95 SEK
Passar utmärkt ihop med hummern

Musselchampagne 550 SEK/ 95 SEK
Passar utmärkt till musslor och skaldjurs soppa/ gryta

ÖL
Vi har valt att samarbeta med lokala lite mindre bryggerier så som Grebbestad Bryggeri och Qvänum Mat & Malt.

Grebbestads lager från Grebbestad Bryggeri 45 SEK
Ljus lager med medelstor beska, passar utmärkt till det mesta

Ambassadörs porter från Qvänum Mat & Malt 110 SEK
Mörk porter som passar utmärkt till bland annat ostron

Grannen från Qvänum Mat & Malt 110 SEK
Ett ekologiskt mycket gott öl

 

Vi reserverar oss för ändringar i dryckesmenyn.

  Hummerfiske med Everts Sjöbod

27 september
Det blev en lyckad start på Hummerfisket. Solen sken, och vi fick med oss 8 st humrar hem på 14 dragna tinor. Nu hoppas vi på att solen och fiskelyckan håller i sig!

5 oktober
Så här drygt en vecka senare kan vi nöjt konstatera att lyckan än så länge håller i sig. Med över 60 humrar med in till land kan man inte vara annat än nöjd!

22 oktober
Trots lite blåst och regn den senaste tiden så har fisket fortsatt gå bra. Nu har vi totalt sett fått en fångst på nästan 100 humrar, och säkert dubbelt så många krabbor... Är det någon som vill ha recept på kokt krabba och hummer, eller kanske prova på wookad krabba så hör bara av er så kan vi dela med oss av våra favoritrecept :)

Vill ni boka hummerfiske läs mer på http://evertssjobod.se/content.php?page=182

16 november
Nu börjar högsäsongen för hummerfisket gå mot sitt slut, men än är det många veckor kvar med hummerfiske! Så här långt har vi fått upp lite drygt 150 humrar. I dag ska vi ut och fiska igen, det är nästan nollgradigt ute, fortfarande lite frost på gräset, helt vindstilla och solen skiner. Tror att det blir en bra dag!

  Tävlingar i ostronöppning 2012

Mästerskapen i ostronöppning fortsätter som vanligt under 2012. Ni kommer att kunna uppleva dessa tävligar i bland annat Grebbestad. På denna sida hittar ni mer information om datum och ort: www.oysteropeningcompetition.com

  Turistpriset 2010

Turistpriset i Tanum delades år 2010 mellan föreningen Ostronakademien och ekoturismföretaget  Everts Sjöbod.

Här kan ni läsa artikeln från Bohusläningen:
http://bohuslaningen.se/nyheter/tanum/grebbestad/1.1046153-ostron-och-turism-prisas

Ni kan hitta mer artiklar om detta under rubriken "Bild - Film".

 

  Per Karlsson - Bohusläns Matlandetambassadör!

Den 23 februari utsåg jordbruksminister Eskil Erlandsson 26 så kallade matlandetambassadörer – en från varje landskap i Sverige. Per Karlsson blev Bohusläns matlandetambassadör. Läs mer om detta på denna länk: http://www.regeringen.se/sb/d/12806/a/139834